Sötpotatisbåtar med feta- & basilikakräm
- Holistic Caroline
- 16 feb. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 12 mars 2022
Ett skepp kommer lastat med ugnsbakade sötpotatisbåtar toppat med feta- & basilikakräm och rostade pekannötter. Dessa godheter gick verkligen hem här hemma! Funkar att äta precis som dom är eller i en fullvärdig måltid tillsammans med valfritt protein.

Ingredienser:
2 sötpotatisar (4 st båtar)
Pekannötter
Olivolja
Svartpeppar
Persilja
Feta- & Basilikakräm:
150g fetaost
1 msk olivolja
2 msk kokosmjölk (tetrapak)
1 näve basilika
1 tsk citronsaft
1 klyfta vitlök
Svartpeppar
Zest från 1/4 citron
Gör såhär:
1. Dela sötpotatisarna på mitten. Smörj in i kokosolja och salta lite lätt. Baka i mitten av ugnen på 200 grader i cirkus 55 minuter.
2. Dags för fetaoströran! Mixa ihop fetaost, timjan, kokosmjölk, vitlök, citronzest, citronsaft, svartpeppar och olivolja i en mixer eller använd stavmixer.
3. Ta ut potatisen ur ugnen och toppa med fetaoströran och rostade pekannötter, hackad persilja, lite svartpeppar och olivolja. Mums!

➝ Följ gärna mig på instagram för mer inspiration, holistisk hälsa och recept - @holistic.caroline ♡
Comments