top of page

Sötpotatisbåtar med feta- & basilikakräm

Uppdaterat: 12 mars 2022

Ett skepp kommer lastat med ugnsbakade sötpotatisbåtar toppat med feta- & basilikakräm och rostade pekannötter. Dessa godheter gick verkligen hem här hemma! Funkar att äta precis som dom är eller i en fullvärdig måltid tillsammans med valfritt protein.


Ingredienser:

2 sötpotatisar (4 st båtar)

Pekannötter

Olivolja

Svartpeppar

Persilja


Feta- & Basilikakräm:

150g fetaost

1 msk olivolja

2 msk kokosmjölk (tetrapak)

1 näve basilika

1 tsk citronsaft

1 klyfta vitlök

Svartpeppar

Zest från 1/4 citron


Gör såhär:

1. Dela sötpotatisarna på mitten. Smörj in i kokosolja och salta lite lätt. Baka i mitten av ugnen på 200 grader i cirkus 55 minuter.

2. Dags för fetaoströran! Mixa ihop fetaost, timjan, kokosmjölk, vitlök, citronzest, citronsaft, svartpeppar och olivolja i en mixer eller använd stavmixer.

3. Ta ut potatisen ur ugnen och toppa med fetaoströran och rostade pekannötter, hackad persilja, lite svartpeppar och olivolja. Mums!



Följ gärna mig på instagram för mer inspiration, holistisk hälsa och recept - @holistic.caroline

Comments


bottom of page