Raw lime cheesecake
- Holistic Caroline
- 12 mars 2022
- 1 min läsning
Perfekta små Cheesecakes helt utan gluten, mejeri och vitt socker.

RECEPT
Bottenlager:
2 dl valnötter
9 st dadlar
1 dl kokosflingor
3 msk kakao
1 nypa salt
2 msk vatten
Lime & Avocado frosting:
3 st medelstora avocado
3 st lime (pressad)
2 msk smält kokosolja
2 msk lönnsirap (funkar också med honung/yaconsirap eller ingen sötning alls)
1 dl kokosgrädde
Topping:
Lime Zest
Kakaonibs
Gör såhär:
1. Mixa alla ingredienser till bottenlagret tills det blivit en chokladmassa som håller ihop och kan formas lätt.
2. Forma bollar av chokladmassan (1 msk/boll) och tryck ner i bullformar. Här använde jag mig av bullformar i papper ca 5 cm i diameter. Använd fingrarna och pressa ner chokladmassan till en jämn botten.
3. Dags för frosting! Smält kokosoljan och mixa ihop med resten av ingredienserna tills frostingen blivit fluffig och slät.
4. Klicka ut ca 2 msk frosting över chokladmassan och toppa med lite lime zest och gärna lite kakaonibs för en härlig crunch.
5. Låt stå i frysen i ca 1-2 timmar innan servering. Dessa läckerheter klarar sig ca 3 månader i frysen.
コメント