top of page

Raw lime cheesecake

Perfekta små Cheesecakes helt utan gluten, mejeri och vitt socker.

RECEPT


Bottenlager:

2 dl valnötter

9 st dadlar

1 dl kokosflingor

3 msk kakao

1 nypa salt

2 msk vatten


Lime & Avocado frosting:

3 st medelstora avocado

3 st lime (pressad)

2 msk smält kokosolja

2 msk lönnsirap (funkar också med honung/yaconsirap eller ingen sötning alls)

1 dl kokosgrädde


Topping:

Lime Zest

Kakaonibs


Gör såhär:

1. Mixa alla ingredienser till bottenlagret tills det blivit en chokladmassa som håller ihop och kan formas lätt.


2. Forma bollar av chokladmassan (1 msk/boll) och tryck ner i bullformar. Här använde jag mig av bullformar i papper ca 5 cm i diameter. Använd fingrarna och pressa ner chokladmassan till en jämn botten.


3. Dags för frosting! Smält kokosoljan och mixa ihop med resten av ingredienserna tills frostingen blivit fluffig och slät.


4. Klicka ut ca 2 msk frosting över chokladmassan och toppa med lite lime zest och gärna lite kakaonibs för en härlig crunch.


5. Låt stå i frysen i ca 1-2 timmar innan servering. Dessa läckerheter klarar sig ca 3 månader i frysen.



コメント


bottom of page