top of page

Raw Creamy Chocolate Brownie

Dessa brownies väljer jag över alla sötsaker i världen. Så galet goda! Dessutom helt raw och utan vitt raffinerat socker eller gluten. Älskar du choklad så måste du pröva detta recept och kanske bjuda på till helgen? :)


INGREDIENSER:

175 g hasselnötter

15 st dadlar

1 dl kokosflingor

1 tsk vaniljpulver

3 msk kokosolja

0,75 tsk salt

0,5 dl vatten

1 msk kakaonibs

4 msk raw kakao


CHOKLADFROSTING:

2 Avocado

2 msk raw kakao

1-2 msk honung

2 msk kokosolja

1 krm vaniljpulver


TOPPING:

Flingsalt

Rivet torkat apelsinskal

Hallon

Blåbär

70 % raw choklad

Citronmeliss



Gör såhär:

1. Mixa först nötter och dadlar till en smet. Blanda sedan ner resten av ingredienserna och låt gå i mixern i ca 1 min.

2. Bred ut smeten i en ugnsform (ca 18x13cm) med bakplåtspapper under.


3. Ställ in smeten i frysen i ca 20 min.


4. Mixa ihop alla ingredienser till frostingen tills det blivit en len och slät blandning.


5. Bred på frostingen över chokladsmeten.


6. Smält chokladen i ett vattenbad och ringla över frostingen (vill du hålla kakan helt raw så går det bra att riva chokladen över kakan istället).


7. Toppa med valfri topping. Här valde jag att toppa med lite flingsalt, rivet apelsinskal, hallon, blåbär & citronmeliss. En helt magisk kombo. Förvara i kylskåp.



Följ gärna mig på instagram för mer inspiration, holistisk hälsa och recept - @holistic.caroline

Comments


bottom of page