Morotspizza (från fibrerna som blir över efter att ha juicat)
- Holistic Caroline
- 12 mars 2022
- 1 min läsning
Har du en råsaftcentrifug hemma? Då vill jag varmt rekommendera denna fantastiskt goda pizza gjord på fibrerna som blir över från när man har juicat morötter. En lite nyttigare variant av pizza och helt glutenfri såklart. Fungerar utmärkt att göra på andra juicade grönsaker så länge du använder samma mängd fibrer i degen. Testa vet ja!

Ingredienser pizzabotten:
2,5 dl fibrer (ca 4 st medelstora juicade morötter)
1 dl havremjöl
2 krm salt
2 krm bakpulver
2 tsk kokosolja
1 msk chiafrön
0,5 dl finhackade fröer/nötter (jag tog en mix av pumpafrön, solrosfrön och pinjenötter)
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser och forma till en boll som du kavlar ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i ca 30 min.
2. Ta ut pizzabotten ur ugnen och bred på tomatpuré.
3. Toppa med valfri topping. Jag tog oregano, fetaost, pinjenötter, ruccola, basilika, rödlök, tomat, olivolja, salt & svartpeppar.
Comments