Glutenfritt blåbär- & bananbröd
- Holistic Caroline
- 26 aug. 2022
- 1 min läsning
Detta bröd är OTROLIGT saftigt. Perfekt som fika, mellanmål eller efterrätt. Självklart är det bakat utan gluten och vitt socker. Skrolla ned för recept.


Ingredienser:
3 övermogna bananer
3 st ägg
2 dl blåbär (+ lite extra till topping)
100 g smör
1/2 dl kokosgrädde
2 msk nötsmör (Jag tog jordnötssmör. Nötallergi? Använd tahini)
5 urkärnade dadlar
3 dl havremjöl (Jag mixade havregryn)
1 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk salt
🍌 Såhär gör du:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- & undervärme).
- Smält smöret på låg värme och mixa tillsammans med alla ingredienser förutom blåbär. Mixa till en jämn och lite klibbig smet.
- Vänd sist ner blåbären och rör om.
- Fördela smeten i en bakplåtsklädd brödform.
- Toppa med en skivad banan och blåbär.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
- Ta ut och låt svalna i ca 10 minuter.
- Låt sedan svalna helt på ett bakgaller.
➝ Följ gärna mig på instagram för mer inspiration, holistisk hälsa och recept - @holistic.caroline♡
Comments