top of page

Glutenfritt blåbär- & bananbröd

Detta bröd är OTROLIGT saftigt. Perfekt som fika, mellanmål eller efterrätt. Självklart är det bakat utan gluten och vitt socker. Skrolla ned för recept.



Ingredienser:

3 övermogna bananer

3 st ägg

2 dl blåbär (+ lite extra till topping)

100 g smör

1/2 dl kokosgrädde

2 msk nötsmör (Jag tog jordnötssmör. Nötallergi? Använd tahini)

5 urkärnade dadlar

3 dl havremjöl (Jag mixade havregryn)

1 dl kokosmjöl

2 tsk bakpulver

1/2 tsk vaniljpulver

1 tsk kanel

1/2 tsk salt


🍌 Såhär gör du:

- Sätt ugnen på 175 grader (över- & undervärme).

- Smält smöret på låg värme och mixa tillsammans med alla ingredienser förutom blåbär. Mixa till en jämn och lite klibbig smet.

- Vänd sist ner blåbären och rör om.

- Fördela smeten i en bakplåtsklädd brödform.

- Toppa med en skivad banan och blåbär.

- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.

- Ta ut och låt svalna i ca 10 minuter.

- Låt sedan svalna helt på ett bakgaller.


Följ gärna mig på instagram för mer inspiration, holistisk hälsa och recept - @holistic.caroline

Comments


bottom of page