Glutenfria zucchinibiffar
- Holistic Caroline
- 20 mars 2022
- 1 min läsning
Dessa zucchinibiffar är så himla goda! Jag slängde ihop något av det som fanns hemma och det blev en succé ju! Jag serverade biffarna tillsammans med färgsprakande grönsaker och en stor klick guacamole. Otroligt fräscht och gott.

Du behöver (för ca 12 biffar):
• 500 gram zucchini
• 8 msk bovetemjöl
• 2 ägg
• 3 msk mandelmjölk
• 2 nävar färsk persilja
• 5 cm purjolök
• 1 vitlöksklyfta
• 100 g fetaost (går att utesluta, tillsätt lite extra salt istället)
• 1,5 tsk pressad citron
• 1/2 tsk salt
• Peppar
• Kokosolja eller ghee att steka i
Gör såhär:
- Vispa upp 2 ägg och ställ åt sidan.
- Riv zucchini och lägg i en sil så att vätskan får rinna ur. Tillsätt eventuellt lite salt. Saltet hjälper vätskan att dras ut ur zucchinin. Pressa ut vätskan med händerna genom att forma zucchinimassan till en boll med händerna. Lägg sedan zucchinimassan i en bunke.
- Rör i ägg, mandelmjölk, pressad citron och bovetemjöl. Blanda runt.
- Riv i vitlök och purjolök. Tillsätt hackad persilja och smulad fetaost. Blanda smeten ordentligt. Salta och peppra efter smak. Upplever du att smeten är för lös så tillsätt bara lite mer bovetemjöl.
- Klicka ut smeten i en het stekpanna med kokosolja. Låt stekas ca 3 minuter på vardera sida tills de blivit gyllene.
Smaklig måltid! :)
➝ Följ gärna mig på instagram för mer inspiration, holistisk hälsa och recept - @holistic.caroline ♡
Comments