top of page

Glutenfria bovetewraps

Dessa wraps måste nog vara vår paradrätt här hemma. Vi gör dem minst en gång i veckan eftersom de är så enkla att tillaga och man kan fylla dem med massor utav gottigheter. Det godaste och enklaste jag vet helt enkelt.


Jag föredrar att fylla mina wraps med guacamole, paprikastekta kikärtor, fint skivad rödkål (ger ett otroligt gott krisp), lite rödlök, fetaost, persilja, tomat och skivad saltgurka. Det blir krispigt, krämigt, matigt och perfekt!


Recept för glutenfria bovetewraps (ca 5 st)


Du behöver:

  • 2 st ägg

  • 2,5 dl bovetemjöl

  • 1,75 dl växtbaserad dryck eller vatten

  • 2 krm salt


Gör såhär:

  1. Kör alla ingredienser i en mixer (alternativt elvisp) tills det blivit en jämn och klumpfri smet.

  2. Hetta upp stekpannan och tillsätt 0,5 tsk kokosolja.

  3. Häll upp ca 0,75-1 dl smet per wrap.

  4. Stek i ca 1-2 minuter på vardera sida i kokosolja på medelhög temp.


Paprikastekta kikärtor

Skölj av kikärtorna ordentligt och stek i kokosolja/ghee ihop med en pressad vitlök, paprikapulver, salt, mycket peppar och lite limezest tills de fått färg. Toppa med lite pressad lime.



Carolines favorit-guacamole - mixa ihop följande:

  • 2 st avokados

  • 1 pressad vitlök

  • 0,75 msk olivolja

  • 0,5-1 tsk pressad limejuice (efter smak)

  • Svartpeppar

  • Salt

  • 1 halv näve koriander (alt. persilja)


Följ gärna mig på instagram för mer inspiration, holistisk hälsa och recept - @holistic.caroline

 
 
 

Comments


bottom of page