top of page

Gluten och mjölkfria supervåfflor

Våffeldagen närmar sig och jag älskar våfflor! Här vill jag dela med mig av ett jättegott recept på mina supervåfflor gjorda på bland annat mandelmjöl och chiafrön, spännande va? De är självklart fria från gluten och mjölk.

Ingredienser:

  • 4 st ägg

  • 2 dl kokosgrädde (Garants tetrapak)

  • 3 msk chiafrön

  • 2 dl mandelmjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 1/2 tsk vaniljpulver

  • 1 tsk fint rivet apelsinskal (kan uteslutas)

  • Nypa salt


Gör såhär: 1. Vispa ihop alla ingredienser med antingen en mixer eller elvisp. Låt smeten få stå några minuter. 2. Stek våfflorna i smör eller kokosolja i våffeljärnet. Häll upp 1 dl smet per våffla och låt stekas i drygt 3 min.


Topping:

Till våfflorna valde jag att ha Garants kokosgrädde (tetrapak). Låt paketet stå i kylen (helst ett dygn innan) och vispa sedan upp. Grädden ska kännas fast i paketet, då är den perfekt.

Jag toppade även med rårörda blåbär och hallon som jag försiktigt värmde upp på låg värme i en kastrull ihop med lite honung. Det blir verkligen så gott!



Följ gärna mig på instagram för mer inspiration, holistisk hälsa och recept - @holistic.caroline


 
 
 

Comments


bottom of page